Veel koppels huren op hun Grote Dag een sjieke auto om hun bruiloft extra luister bij te zetten. Niet alleen is zo’n trouwauto handig om je van A naar B te brengen, hij is ook een dankbaar attribuut voor je fotoshoot. Kies dus een wagen die past bij de stijl die jullie voor ogen hebben, maar verlies ook het budget niet uit het oog.

Trouwauto’s zijn er in alle kleuren en maten. Een klassieke oldtimer of een ultramoderne sportwagen? Het kan allebei. Knalrood of neutraal grijs? Een klein autootje of een uit de kluiten gewassen bus? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Looks versus praktisch nut

Denk dus goed na: welke wagen sluit aan bij jullie als koppel en bij het thema van de bruiloft? Denk daarbij niet alleen aan de uiterlijke aspecten: een auto moet ook praktisch zijn. Een Mini Cooper is heel schattig, maar als je een jurk draagt met een gigantische sleep erachteraan, dan kan je allicht beter voor een iets ruimer model opteren.

Een chauffeur of niet?

Nemen jullie een (al dan niet professionele) chauffeur, of neemt iemand van jullie beidjes zélf plaats achter het stuur? Ook dit is iets om over na te denken. Bespreek met de verhuurder wat de mogelijkheden zijn. Bij hele oude auto’s is het vaak niet toegestaan om zelf te rijden. Hou daar rekening mee.

Kostenplaatje

Ook het budget speelt uiteraard een rol. Het huren van een wagen, met of zonder chauffeur, is niet goedkoop – helemaal niet als je je zinnen hebt gezet op een speciaal exemplaar. Neem deze post dus zeker op in je begroting, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op deze manier steeds op de hoogte van de trends in de bruidssector.